вторник, 23 март 2010 г.

Салата с картофи, репички и краставици

вторник, 23 март 2010 г.
Необходими продукти
500 г пресни картофи
2 краставици
10 репички
копър
магданоз

Сос

50 мл олио
2 л сусамено олио
1 с л мед
2 с л лимонов сок
сол
смлян черен пипер
кедрови ядки (по желание)
Начин на приготвяне
Картофите се почистват и се сваряват.
Ако са едри се нарязват на половинки.
Приготвя се сосът, като всички съставки се разбъркат добре.
Топлите картофи се заливат със соса и се оставят да се охладят.
Репичките и краставиците се нарязват на филийки.
В купа се смесват картофите, репичките и краставиците.
Поръсват се със ситно нарязан магданоз и копър.
По желание се добавят и запечени на сух тиган кедрови ядки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар