понеделник, 26 октомври 2009 г.

Пролетна супа

понеделник, 26 октомври 2009 г.
Измиваме и нарязваме на дребно 1 чиния киселец, лапад или лобода, прибавяме по 1 връзка ситно нарязан пресен лук, магданоз , джоджен и копър, сол на вкус, както и 2—3 лъжици мазнина; наливаме необходимата вода и слагаме супата да се вари... Измиваме и нарязваме на дребно 1 чиния киселец, лапад или лобода, прибавяме по 1 връзка ситно нарязан пресен лук, магданоз , джоджен и копър, сол на вкус, както и 2—3 лъжици мазнина; наливаме необходимата вода и слагаме супата да се вари. Щом заври, прибавяме 2 супени лъжици ориз и сваряваме супата. По желание, преди да я свалим от огъня, можем да прибавим 2—3 супени лъжици стрито сирене. Застройваме супата с 2 яйца и 1/2 чаша кисело мляко. Вместо застройка можем да я поднесем с пържени хлебни кубчета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар