неделя, 4 януари 2009 г.

Кюфтета от риба

неделя, 4 януари 2009 г.
Продукти:

500 г филе от риба 
1/2 ч.ч. мас или сланина (бекон) 
1 яйце 
2 филийки бял хляб без кората 
3 гл. лук 
1 морков 
малко целина 
брашно 
2 - 3 домата 
3 - 4 клончета магданоз 
1 бр. дафинов лист 
черен пипер 
сол 




 
Начин на приготвяне:

Рибата и сланината се смилат на едро, добавя се 1 гл. настърган лук, натопените във вода и изстискани филийки хляб, яйцето, магданоз, подправки за риба, всичко се омесва и оформяме кюфтета. В тавичка с мазнина поставяме нарязаните на ситно, лук, моркови, целина и ги задушаваме, добавяме 1 с.л. брашно и разбъркваме. Подреждаме обелените и нарязаните на кръгчета домати и начупен дафинов лист и заливаме с 1 ч.ч. вода, като кипне слагаме рибените кюфтета и печем до извиране до сгъстяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар