неделя, 4 януари 2009 г.

Запържена риба с джинджифил

неделя, 4 януари 2009 г.
Продукти:

800г. нарязано филе от бяла риба 
3/4 чаша заревично брашно 
олио за паниране 
2 средно големи мокова 
1 с.л. фъстъчено олио 
1 голяма глава нарязан кромид лук 
1 голяма нарязана червена чушка 
1 голяма нарязана зелена чушка 
4 чаши гъби нарязани на ивици 
4 стръка нарязан зелен лук 
още 2 чаени лъжички царевично брашно 
2 ч.л. вода 


За маринатата: 

1 с.л. настърган пресен джинджифил 
2 скилидки счукан чесън 
1/3 чаша светъл соев сос 
2 с.л. ябълков оцет 
2 с.л. бяло вино 
2 с.л. вода 
2 ч.л. кафява захар

 
Начин на приготвяне:

Нарязаното рибено филе и маринатата се объркват в купа. Сместа се захлупва и се оставя в хладилник 10мин. Рибата се отцежда и отцедената марината се запазва. маринованите рибени филета се овалват в царевично брашно и се панират в сгорещено олио, докато станат хрупкави и крехки. Изваждат се от тигана и се отцеждат върху попивателна хартия. Морковите се нарязват на тънки ивички. Фъстъченото олио се загрява във вок или в голям тиган. Лукът се запържва бързо, докато омекне. В същия тиган се слагат морковите, чушките, гъбите и зеления лук. Сместа се запържва бързо за 2 мин. Допълнителното заревично брашно се размива с водата и се сипва в тигана заедно със запазената марината. Сместа се бърка на огъня, докато кипне и се сгъсти. Към нея се прибавя рибата и се запържва бързо и внимателно, за да поеме вкуса на сместа. Марината. Джинджифилът се пресова с две лъжици над малка купа, докато пусне всичкия си сок. Месестата част се изхвърля. Прибавят се останалите продукти и се обърква добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар