вторник, 23 март 2010 г.

Рула от шунка

вторник, 23 март 2010 г.
Необходими продукти
600 гр шунка
1 ч.ч. ориз
50 гр. лук
100 гр. морков
2 бр. зелени пиперки
4 с.л. растително масло
150 гр. майонеза
30 гр. краве масло
20 мл. лимонов сок
30 гр. магданоз
5 гр. кервиз
Начин на приготвяне
Шунката се нарязва на тънки правоъгълни филийки с правоъгълна форма.
Лукът се нарязва на ситно и се задушава с кравето масло.
Добавя се оризът и се залива с чаша и половина вода, посолява се и се оставя на тих огън да поеме водата и да набъбне.
В растителното масло се задушават кервизът, морковът ипиперките, нарязани на дребно.
Като омекнат, се смесват с ориза и се оставят да се охладят.
Прибавя се майонезата, разредена с малко лимонов сок, и магданозът.
Плънката се разпределя върху шунката, които се навиват на рола.
Шунковите рола се нареждат чиния и огторе може да се поставят нарязани на тънко- правоъгълници кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар