вторник, 23 март 2010 г.

Никулденски Шаран

вторник, 23 март 2010 г.
Необходими продукти
1 шаран(2 кг)
1 морков
2 глави лук
1ч.ч. бяло жино
4с.л. олио
магданоз
копър
девисил
лимон
сол на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
Лукът и морковите се нарязват на ситно и се задушават. Подправят се със ситно нарязани копър, магданоз, девисил и малко черен пипер и сол.
Налива се 1/2 ч.ч. вода, задушава се 5 минути и се оттегля от котлона.
Това е плънката и трябва е овкусена добре.
Празът се нарязва на големи парчета (около 10 см.). От тях се приготвя канапе, върху което да се постави напълнения шаран.
Рибата се почиства добре, осолява се, пълни се с плънката и се зашива.
Внимателно се поставя върху канапето, залива се обилно с бяло вино и се покрива с резени лимон.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса. Пече се 30-40 минути (в зависимост от големината на рибата)


Коментари
Поднася се с много лимон!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар