понеделник, 26 октомври 2009 г.
Tелешка шкембе-чорба
понеделник, 26 октомври 2009 г.
Измиваме добре шкембето със студена вода, след което го киснем 1—2 часа в подсолена вода. Изплакваме го, след това попарваме е кипяща вода и остъргваме веднага от двете страни. Измиваме наново шкембето и слагаме да се вари в подсолена вода. Когато омекне добре, го изваждаме, нарязваме на малки ивици и отново връщаме в тенджерата с 2 лъжици ориз. Доваряваме чорбата и я поднасяме застроена с 2 яйца и 2—3 лъжици оцет. По желание подправяме чорбата с няколко скилидки счукан чесън и ситно нарязан магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар