неделя, 4 януари 2009 г.

Варена риба със сос

неделя, 4 януари 2009 г.
Продукти:

1 кг бяла риба 
1 морков 
30 г целина 
1 малка гл. лук 
1 дафинов лист 
черен пипер 
1 с.л. оцет 
4-5 стръка магданоз 
1 лимон 
4 бр. жълтъци 
1 с.л. лимонов сок 
100 г масло 
1 лимон
 

Начин на приготвяне:

Рибата се почиства и измива.В 1 1/2 л вода се слагат нарязаните моркови, настърганата целина, нарязания на ситно лук,дафинов лист, черен пипер и сол и се кипва, добавя се рибата и се вари 15 - 20 мин., изважда се, изцежда се и се поставя в съд за сервиране.
Жълтъците се разбиват в съд, поставен във водна баня на слаб огън,като се прибавя по малко от прецедения бульон от рибата. Като се посгъсти се маха от огъня, по малко се прибавя и разтопеното масло, като продължаваме да разбъркваме, посоляваме и добавяме лимоновия сок. Заливаме рибата със соса украсяваме с резенчета лимон и гарнитура от сварени картофи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар